Banda Lobo

Banda Lobo is een 4- mansformatie rond de Braziliaanse zanger/gitarist Zéu Lobo. Het repetoire bestaat uit een mix van originele Braziliaanse muziekstijlen en eigen composities.

Het hele scala aan Braziliaanse ritmes en sferen is breeduit aanwezig, van intieme, sensuele Bossa Nova’s tot explosieve Samba’s en Axe’s. Muziek van de grote namen uit de M.P.B. (Música Popular Brasileira) Gilberto Gil, João Gilberto, Carlinhos Brown en João Bosco, naast de aanstekelijke traditionals met een brede glimlach naar Reggae, Cuba en Afrika. 

De band is ontstaan in 1995 toen Zéu Lobo en Michiel Westerhuis (bekend van o.a. slagwerkgroep Medicamento) elkaar ontmoetten in Salvador da Bahia. Als duo gaven ze regelmatig succesvolle concerten. Dit grote succes leidde ertoe dat op uitnodiging van Festival Mundial, Zéu werd uitgenodigd voor een tournee door Nederland. Nu, vele jaren later hebben ze reeds op diverse festivals en podia gespeeld in Nederland, Belgie en Brasil: o.a. Festival Mundial, Polé Polé, de Parade, Stadserffestival, Zomerzondag middagen in Rotterdam, Panama, de Fietsznfabriek, Cafe Weemoed, Paradox, Sneekweek, Kasteeltuin festival, Pelourinho dia & Noite, Dunya Festival e.v.a.

In 2005 hebben ze een succesvolle tour door Brazilie achter de rug. Ze speelden op verschillende festivals in Salvador da Bahia, o.a. Festival Bienal Reconcavo (São Felix), Festival Dia & Noite Pelourinho(Salvador). Daarnaast hebben ze een live-optreden verzorgd op Tv Bahia. 

Banda Lobo staat voor: mooie muziek om naar te luisteren en tegelijkertijd een onweerstaanbare uitnodiging om te dansen met ritmes, die u zullen meevoeren naar de sfeer van tropische braziliaanse nachten...............    

 

Musicians:

Zéu Lobo (Bra) Vocals/guitar 

Henk Koekkoek(NL) Sax/flute/backing vocals

Gerard Brohm (NL) Base/ vocals

Michiel Westerhuis (NL) Drums/percussion